كتاب خرمگس با عنوان اصلي The Gadfly اثري از اتل ليليان وينيچ (Ethel Lilian Voynich) است كه براي اولين بار در سال ۱۸۹۷ منتشر شد.
نويسنده در خانواده اي دانشمند (جرج بول، استاد رياضيات) و در انگلستان متولد شد (1864-1960). جرجي اورست، عموي مادر او، جغرافيدان مشهوري بود و مرتفعترين قلهٔ جهان نيز، به پاس تحقيقات وي، در سلسله جبال هيماليا، اورست نام گرفته است.
اما فوت پدر در يكسالگي، منجر به زنگي سخت براي اتل كوچك گرديد. در 18 سالگي پس از اينكه ارثيه اي به او رسيد، به برلين رفت و آموزش پيانو را آغاز كرد. در آن دوران افكار آزادي خواهي در فكرش افتاد و هميشه اين شعر شاعر آمريكايي (والت ويتمن) ورد زبانش بود: "اي آزادي! بگذار ديگران به تو ايمان نداشته باشند، اما من تا واپسين دَم به تو مؤمن خواهم ماند!"
يك سيارك (سيارك 2032 اتل) نيز، به افتخار اين نويسنده نامگذاري شده است.
داستان كتاب خرمگس در ايتالياي تحت نفوذ اتريش در دههٔ ۱۸۴۰ ميلادي ميگذرد كه زمانهاي پر از آشوب و خيزش بود. شخصيت اصلي داستان، آرتور بورتون است كه سردستهٔ جنبش جوانان است و دشمنش پدر مونتانلي است. دنبالهاي از روابط تراژيك بين آرتور و دختر محبوبش، جما، در داستان پيش ميآيد. اين كتاب، داستان ايمان، بيداري از خواب و خيال، دگرگوني، عشق و شجاعت است.
در رمان خرمگس، فعاليت سازمان «ايتالياي جوان» طي ساليان ۳۰ تا ۴۰ قرن نوزدهم ترسيم شدهاست، در آن عصر، پس از قلع و قمع ارتش ناپلئون سراسر ايتاليا به هشت كشور جداگانه تقسيم گشته و عملاً در اشغال ارتش اتريش بود، رئيس كليساي كاتوليك، پاپ رم، از اشغالگران اتريشي حمايت ميكرد، ملت ايتاليا نيز زير اين يوغ دوگانه رنج ميبُرد و ستم ميكشيد، در سال ۱۸۳۱ ژوزف مازيني، انقلابي مشهور ايتاليا كه از ميهن خود رانده شده بود، سازمان مخفي «ايتالياي جوان» را پايهگذاري كرد، آغاز وقايع رمان، مربوط به سال ۱۸۳۳ است، آن سال در نواحي مختلف ايتاليا مردم دست به قيامهاي مسلحانه ميزدند، اتريشيها با دستياري حكومتهاي محلي، قيامهاي مردم را با قساوتي بيسابقه در هم ميشكستند، ظاهراً همه توجه نويسنده به تصوير كاراكتر قهرماني يك فرد انقلابي معطوف بودهاست.
دانلود "خرمگس"
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۲۱ شهريور ۱۴۰۲ساعت:
۰۷:۵۷:۴۶ توسط:ايران فايل موضوع:
نظرات (0)
اسكار وايلد نويسنده ايرلندي (1854-1900) فرزند ويليام وايلد (چشم پزشك مخصوص ملكه انگلستان) و مادرش جين وايلد با نام مستعار اسپرانزا شاعري سرشناس و مترجم آثار الكساندر دوما و آلفونس دو لامارتين بود. وي به زيبايي ظاهري و خوشپوشي بسيار اهميت ميداد؛ در حدي كه سوراخ دكمههاي كت و شلوارش را با گلهاي ميخك، زنبق و گل داوودي ميآراست. از نظر عقايد، وايلد به هنر براي هنر اعتقاد داشت، علاوه بر اين، كاملا "فمينيست" بود. البته عقايد جنسي اسكار مورد قبول بسياري از افراد جامعه نبود.
اولين رمان وي، "تصوير دوريان گري" در سال 1890 انتشار يافت، كه بعدها مورد بازبيني توسط نويسنده قرار گرفت.
روح ماهيگير، داستان ماهيگير جواني است كه دختر درياها را صيد مي كند. دختري بي اندازه زيبا، نيمي از بدنش چون انسان و نيمي ديگر چون ماهيان.
جوان براي آزادي دختر شرطي مي گذارد، كه هر زمان او را صدا زد، بر روي آب آمده و برايش آواز بخواند. ماهيگير با گذر زمان عاشق دختر دريا مي شود و بعد از ابراز عشق، دختر دريا به او مي گويد: چون انسان است و داراي روح انساني، نمي تواند او را دوست بدارد و با او ازدواج كند و تنها راه حل خارج شدن روح از بدن اوست...
روح ماهيگير (اسكار وايلد)
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۲۱ شهريور ۱۴۰۲ساعت:
۰۷:۵۷:۴۶ توسط:ايران فايل موضوع:
نظرات (0)
در اين قسمت، كتاب "وداع با اسلحه (A Farewell to Arms)" اثر "ارنست همينگوي" با ترجمه مترجم و نويسنده معروف ، "نجف دريابندري" را برايتان گذاشته ام.
ارنست همينگوي (1899-1961) نويسنده شهير آمريكايي و برنده جايزه ادبيات نوبل بود. وي 4 بار ازدواج كرد و نهايت در 1961 با تفنگ به خودش شليك كرد و از دنيا رفت.
داستان حاضر (1929) در مورد جواني آمريكايي بنام ستوان فردريك هنري است كه وارد جنگ (جهاني اول) در ايتاليا مي شود. داستان در شهر كوچكي در شمال ايتاليا، بنام "تريسته" اتفاق مي افتد. پس از بازگشتن وي از مرخصي، با پرستاري بنام كاترين آشنا مي شود. و تظاهر به دوست داشتن او ميكند؛ در حالي كه دروغ ميگويد. پرستار هم تظاهر به باور كردن حرف او ميكند؛ در حالي كه چنين نيست. در خلال اين احوال جنگ جان تازه مييابد. در ادامه او و كاترين ميفهمند كه چقدر از جنگ بيزارند. فردريك در طي نبردي زخمي ميشود و او را به بيمارستاني آمريكايي در شهر ميلان منتقل ميكنند؛ پرستار انگليسي نيز به آنجا فرستاده ميشود. در آنجاست كه او و پرستار عاشق يكديگر ميشوند.....
داستان بسيار جذاب است و شما را تا آخر به خواندن وا ميدارد. كتاب تركيبي از عشق و جنگ است، و در نهايت آسيب هايي كه جنگ بر سر افراد مي آورد.
fراساس ادعاي نويسنده، وي 36 پايان گوناگون براي رمان وداع با اسلحه در نظر گرفته بود كه در نهايت، داستان به آنچه خواهيد خواند تبديل شده است.
كتاب بر اساس تجربيات شخص همينگوي در جنگ اول، زماني كه بعلت زخمي شدن در ميلان تحت مراقبت پرستاري بنام اگنس (تصوير زير) قرار گرفته بود، نوشته شده است. ارنست و اگنس عاشق هم بودند، اما اين عشق به ازدواج ختم نميشود.
در كل، كتابي است كه دوست داران ادبيات بايد آنرا بخوانند.
بر اساس اين رمان ، فيلمي نيز در سال 1932 ساخته شده است (به كارگرداني فرانك بورزيگي).
وداع با اسلحه (همينگوي)
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۲۱ شهريور ۱۴۰۲ساعت:
۰۷:۵۷:۴۵ توسط:ايران فايل موضوع:
نظرات (0)
در اين قسمت كتابي را معرفي مي كنم كه بصورت pdf موجود نيست، اگر علاقه داشتيد آنرا از كتاب فروشي ها بخريد.
نمايشنامه اي قديمي است اثر "اوريپيد" 420 ق م ، بنام فرزتدان هراكلس.
اوريپيد يكي از سه تراژدينويس مهم عصر زرين درام يونان است كه منتقدان قديم و جديد او را درامپردازي سنتشكن، نوآور و نامتعارف ميدانند. او در يكي از سالهاي دهۀ 480 پيش از ميلاد در بخش شرقي آتن زاده شد. اطلاعات كمي از زندگي او در دست است. نخستين نمايشنامۀ او يك سال پس از مرگ آيسخولوس در سال 455 پيش از ميلاد بر صحنه رفت و او مقام سوم را كسب كرد. در سال 441 پيش از ميلاد به نخستين پيروزياش دست يافت. ميگويند بيش از 90 نمايشنامه نوشته است و امروزه نوزده نمايشنامه از او موجود است. ممكن است نمايشنامۀ رسوس از او نباشد. آخرين باري كه در آتن به رقابت پرداخت، در سال 408 پيش از ميلاد با نمايشنامۀ اورستس بود. سپس به مقدونيه و دربار آرخلائوس رفت و نمايشنامهاي به نام اين پادشاه نوشت. اوريپيد در سال 406 پيش از ميلاد در مقدونيه، حين نگارش نمايشنامۀ كاهنههاي باكوس درگذشت.
آقاي غلامرضا شهبازي اين كتاب را به زيبايي ترجمه و باز نويسي كرده است.
اين تراژديِ تبعيدِ تأثيرگذار و پيچيده، حول مادر و فرزندان هراكلس و كوشش آنان در جهت يافتن پناهگاهي براي رهايي از آزار سپاهيان پادشاه بيرحم آرگوس و دفاع آتنيها از اين پناهجويان ميگردد.
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۲۱ شهريور ۱۴۰۲ساعت:
۰۷:۵۷:۴۵ توسط:ايران فايل موضوع:
نظرات (0)
نيكوس كازانتزاكيس، نويسنده ، خبرنگار ، شاعر و مترجم يوناني (1883-1957) بود. وي متولد جزيره كرت بود كه در آن زمان تحت تسلط دولت عثماني قرار داشت. لذا شورش مردم عليه عثماني ها، تاثير بسياري در عقايد و نوشته هاي وي داشت.
در رمان "مسيح باز مصلوب" مانوليوس شخصيت اصلي داستان است كه مسيح را الگوي خود قرار داده و سعي دارد كه به همنوعان خود كمك كند. اما حكمران ترك منطقه (خان) اختياردار كل آبادي است، ولي در زندگي خصوصي مردم دخالتي ندارد. اختلاف بين خان با مردم زماني آغاز مي شود كه "يوسفك" ، پسربچه مونس وي به قتل مي رسد.
سنگ نوشته قبر نيكوس كازانتزاكيس : «نه آرزويي دارم، نه ميترسم. من آزادم»
دانلود مسيح باز مصلوب
برچسب:
،
ادامه مطلب
بازدید:
+ نوشته شده:
۲۱ شهريور ۱۴۰۲ساعت:
۰۷:۵۷:۴۴ توسط:ايران فايل موضوع:
نظرات (0)